Autoreizen met kinderen

November 10, 2022

Poeh nou, laten we vooral niet onder banken of stoelen steken dat dit best hard werken kan zijn. Ik heb ritten gehad waarbij ik meer achterstevoren heb gezeten dan de weg heb gezien. 

Of ik wat do’s en dont’s heb? Ja die heb ik vast wel ☺

Moet ik nog vertellen dat je mindset belangrijk is? Even de verwachting bijstellen dat je niet onderuit gezakt van het landschap kan genieten? Bij deze; je autoreis is niet meer hoe die was toen je met z’n twee was. Dat gezegd hebbende is het denk goed om er het beste van te maken. Hoe cliche (mag ik een zakje) als de kids blij zijn, ben jij dat ook. OMG ik zeg het echt..

Ipad & Tablet

Al ben je nog zo anti. Als je 14 uur naar Italie rijdt gooi je je anti’s snel overboord. Download de lievelings van je kinderen, maar zet er ook wat nieuwe bij. En misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat ze zonder internet te bekijken zijn. 

Nog een inkopper, maar balen als je het vergeet; neem je oplader mee die je kan aansluiten in de auto. 

Als we het dan toch over Ipads hebben. Neem een koptelefoon mee voor ze. Zo een kleurrijke hysterische, desnoods met oortjes. Als het maar aantrekkelijk genoeg is om op hun hoofd te zetten. Ik hoef de reden van deze tip niet uit te leggen denk. 

Luisterverhalen:

Wij zijn fan van luisterverhalen onderweg. Bij peuters en kleuters is het vooral nog Jip & Janneke, Floddertje etc. Gewoon via Spotify. Maar de Zappelin app heeft ook leuke. Voor wat oudere kinderen zijn de verhalen van Harry Potter vaak een hit. 

Cadeautjes

De Action is er goed voor! Tijdens lange reizen pak ik wat prulletjes van de Action in. Stickervellen, potloodjes, kleurboeken. Totaal niet pedagogisch verantwoord maar als het kookpunt stijgt is het een goede voor achter de hand. You will thank me later ☺

Knutseltafeltje

Wij hebben voor onze meiden bij Bol.com een tafeltje besteld. Je klikt hem achter de kinderstoel  vast. Of als ze geen kinderstoel meer hebben dan gewoon om hun middel. Er zitten allemala handige vakjes voor stiften, snoepjes etc in. De tafel zelf is van whiteboard waar ze op kunnen kleuren. Houdertjes voor je beker. Alles! Vul hem van tevoren en geef het pas tijdens de rit. Verstop er wat snoepjes in en ze zijn in ieder geval het komende  uur zoet. 

Klik hier voor het tafeltje.

Autoreizen met een baby:

Lange autoritten met een baby vergen wat voorbereiding. Mijn klanten geef ik altijd de tip mee om een reiswieg te huren. Hierin kan je kindje plat liggen en hij voldoet aan alle veiligheidseisen. Google het maar en je komt verschillende aanbieders tegen. Het advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen. En dan is zo een bedje voor in de auto dus top. 

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!