Vliegtickets; wanneer boeken?

September 12, 2024

Vliegtickets; wanneer boeken?

“Wanneer is de beste tijd om mijn vliegtickets en de invulling van je reis te boeken?” Het is een vraag die me veel gesteld wordt. Het antwoord hierop hangt af van de reisperiode, het type reis en de bestemming. Over het algemeen geldt: hoe vroeger hoe beter. Hoe dat precies zit, vertel ik je in dit blog.

Vliegtickets naar verre bestemmingen; wanneer boeken? 

Die boek je het liefst meteen zodra het kan en dat is over het algemeen zo’n 11 maanden voor vertrek. Voor een reis in de zomer betekent dit dat je tickets vanaf september het jaar ervoor kan boeken. 

Bijna een jaar van tevoren boeken; waarom zo vroeg? Zeker voor een reis in het hoogseizoen is langer wachten geen goed idee. Over het algemeen worden tickets alleen maar duurder. Dat komt doordat luchtvaartmaatschappijen werken met een systeem van vraag en aanbod. Tickets worden ingedeeld in boekingsklassen met oplopende prijzen. Als je vroeg boekt, is het aanbod nog groot en de vraag relatief laag waardoor tickets over het algemeen voordeliger zijn. Vroeg boeken dus. Echt, het loont! 

Boek je camper op tijd!

Eigenlijk geldt voor campers hetzelfde. Wil je een reis per camper door Canada of Amerika maken in de zomer? Boek dan je camper in september of oktober. Een rondreis met een camper wordt steeds populairder. Niet zo gek ook want reizen met een camper betekent vrijheid blijheid, stoppen waar en wanneer je wil wat zeker als je met kinderen reist ideaal is. De beste campers zijn vaak snel volgeboekt dus stel het niet uit en boek je camper voor volgend jaar zomer al dit najaar. 

Op zomervakantie in Europa

Reizen in Europa boek je het beste aan het eind van het jaar, zo rond november, december. Dit is het moment dat de meeste reizen boekbaar zijn en er nog veel beschikbaar is. De meeste mensen boeken in de eerste maanden van het jaar dus als je nog voldoende keuze wil hebben of je zinnen hebt gezet op die ene toffe accommodatie, boek dan op tijd of leg de zoekopdracht al eerder bij me neer. Dan hou ik het voor je in de gaten en bel ik je zodra er geboekt kan worden. 

Een reis met de Kerst; vliegtickets wanneer boeken?

Met de Kerst een avontuurlijke reis maken of naar een zonnige bestemming? Dat hebben meer mensen op hun wensenlijstje staan en dus wil je ook daar vroeg bij zijn. Reizen in de Kerstperiode boek je het beste in februari/maart. 

Je droomreis naar Lapland

Vliegtickets; wanneer boeken?

Lapland is qua boeken helemaal een verhaal apart. Reis je in de wintermaanden (november t/m maart) naar Lapland, dan kan je bijna niet anders dan dit al in maart of april boeken. Tickets en de leukste accommodaties zitten in no time volgeboekt dus zet het in je agenda (of die van mij! dan bel ik je zodra het boekbaar is) en boek op tijd. 

Voor alle reizen geldt dat je (ook als het nog niet boekbaar is) je wensen bij mij aan kan geven. Ik hou in de gaten wanneer wat boekbaar is en neem contact met je op zodra het kan. Zo ben je er altijd vroeg bij en betaal je niet de hoofdprijs doordat alles al bijna volgeboekt is. Ook dát is De Reistoko! 

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!