Regenseizoen in Thailand; hoe het precies zit!

April 30, 2024

Over het regenseizoen in Thailand gaan verschillende verhalen de ronde. Kijk, niemand zit te wachten op een vakantie die in het water valt, maar is het regenseizoen in Thailand wel echt zo erg als het klinkt? 

Hoe het precies zit, vertel ik je hier.

In het kort kan je stellen dat je het hele jaar door naar Thailand kan reizen. Het land heeft een tropisch klimaat (het is niet voor niets zo groen 😉 dus flinke regenbuien zijn er zeker maar niet overal en altijd. Lekker warm is het er wel altijd, zo tussen de 28˚ en 34˚ C. Behalve in de bergen in het droge seizoen (onze wintermaanden). Dan kan het daar best afkoelen. Neem in dat geval een vestje mee. 

De moesson

Het regenseizoen (ofwel de moesson) is grofweg van juni tot en met oktober/november waarbij er verschillen zijn per regio. Buien zijn vaak hevig maar kort waardoor het, als je het mij vraagt, zeker geen reden is om in deze periode niet naar Thailand te gaan. 

Dus ook in de zomervakantie is Thailand een heerlijk land om naartoe te gaan. Wel is het handig te weten op welke eilanden je in welke periode het beste kan zijn en Hey! Dat weet ik dan weer. 

In het kort

De eilanden voor de oostkust (o.a. Koh Samui en Koh Tao) hebben in onze zomermaanden minder last van de moesson dan de eilanden voor de westkust (o.a. Phuket en Krabi). In het najaar (september t/m november) is dat juist andersom. Dat zit zo:

Zuidwesten (o.a. Phuket, Krabi, Phi Phi)

Van juni t/m augustus regent het hier wat meer. Hierdoor kan ook de zee wat ruiger zijn waardoor het niet altijd mogelijk is te gaan snorkelen of kanoën. Wil je naar deze plekken toe, dan kan je dit het beste doen van oktober tot en met mei. 

Zuidoosten (o.a. Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao)

Door andere stromingen regent het in onze zomermaanden (juni tot en met augustus) lang niet zoveel als in het westen. Deze eilanden zijn hierdoor het meest geschikt als strandbestemming in de zomer. Reis je in het najaar (september tot november), dan regent het hier weer wat meer dus ga je misschien liever naar de eilanden in het het zuidwesten

Conclusie: het hele jaar door kan je goed naar Thailand reizen! Maar weet vooral waar je wanneer moet zijn. Als ik je rondreis samen mag stellen, dan hou ik hier natuurlijk rekening mee en bespreek ik alle mogelijkheden met je. Wel zo makkelijk, toch?! 

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!