Ik zal wat meer vertellen over campings en kamperen in Amerika. Maar laat ik beginnen met het einde. Als je he-le-maal geen zin hebt om die campings zelf te boeken (in Amerika en/of Canada) dan kan ik dat voor je doen. Scroll dan meteen naar onderen.
Amerika kent grofweg twee soorten campings: natuurcampings en “commerciële” campings. Wildkamperen kan niet zomaar. De regels voor wildkamperen verschillen per staat. Wildkamperen wordt ook wel Dry camping genoemd.
Natuurcampings liggen doorgaans in National Parks, op korte afstand van natuurlijke bezienswaardigheden en wandelroutes. De voorzieningen zijn beperkt tot kraantjes (vaak met koud water) en toiletten. Soms zijn er alleen ‘vault toilets’ of ‘pit toilets’, die je niet kunt doorspoelen. Natuurcampings hebben meestal geen douches: je bent aangewezen op de voorzieningen in de camper. Een natuurcamping kost ongeveer USD20 à USD40 per plaats per nacht. Natuurcampings in National Parks moet je altijd vooraf reserveren wanneer je zeker wil zijn van een plek. Dat doe je via de website van de Nationale parken.
Op een natuurcamping zonder hook-up kun je gewoon gebruikmaken van het fornuis, de koelkast/diepvries, boiler en de verlichting in de camper. Die schakelen namelijk automatisch over op propaangas of op de accu. De stopcontacten en magnetron in de camper werken echter niet zonder aansluiting op elektriciteit. Je kunt best een dag of drie zonder hook-up, afhankelijk van hoe vaak je doucht, de koelkast opent, lampen laat branden en het gasfornuis gebruikt. Je kunt af en toe checken hoe de propaantank ervoor staat – indien nodig kun je deze op bepaalde campings en bij benzinestations (laten) bijvullen. Bijna alle natuurcampings hebben een kraantje waar je de watertank kunt aanvullen en het afvalwater kunt lozen; dus even douchen op een natuurcamping is geen probleem.
Commerciële campings liggen buiten natuurparken en zijn luxer dan natuurcampings. Meestal zijn er kampeerplaatsen met elektriciteit, water en/of riolering (hook-up). Ook is er vaak een zwembad, wasmachine, WiFi en een winkeltje. Voor commerciële campings betaal je gemiddeld USD 50,- à USD 90,- per nacht, maar op populaire plaatsen kan dit duurder zijn. Een bekend voorbeeld van de commerciële campings zijn die van de KOA keten.
Mijn advies: Reserveer altijd voor campings in National Parks. Reis je tussen juni en september, reserveer dan bij voorkeur alle campings. In Amerika kan dat al vanaf zes maanden van tevoren.
Is de plek op de campsite in het park vol en wil je het op de bonnefooi proberen? Vraag dan altijd naar annuleringen en zorg dat je in de ochtend bij de betreffende camping bent. Alternatieve campings liggen ongeveer 30 min tot een uur rijden vanaf de parkingang. Houd er rekening mee dat als je campings reserveert, je deze direct moet (aan)betalen. Wil je onderweg je route wijzigen of ergens langer blijven dan gepland, dan kun je de reservering niet altijd (kosteloos) wijzigen of annuleren.
Overal in Amerika zijn campings voor campers. Soms krijg je van de verhuurder ook een vuistdikke gids mee waar campings in staan
Klinkt als best veel werk toch? Is het ook ☺ Zie het als een populair festival waar je heen wilt en klaar moet zitten met meerdere computerschermen. Zo is het met campings ook.
Maar er is een maar, vind je het nou echt heel fijn om ontzorgd te worden? Dan ben je bij mij aan het goede adres.
Wanneer je bij mij je camper reis Canada of je camper reis Amerika boekt, dan kan ik alle campings voor je boeken. Naast je camper boeken ga ik dus ook samen met jou de route in elkaar zetten.
Belangrijk is dat je na het boeken niet meer van de route af kan wijken. Maar ach als je zelf de campings zou boeken (en daar kan je dus eigenlijk niet omheen) wijk je daar ook niet vanaf.
Ik reserveer dan elke camping voor elke plaats op jouw route.
Voor de reis begint krijg je van mij een routeboek mee waar je u tegen zegt. Helemaal op maat gemaakt voor jou.
Belangrijk:
– Kosten: Op aanvraag (afhankelijk van route/ wensen), maar reken op ca. € 78,- per nacht voor twee personen (per camperplaats). Elke extra persoon betaalt € 75,- (voor de gehele reis).
– Alleen mogelijk als je de camper bij mij hebt geboekt en je de route hebt bepaald.
– Het annuleren of wijzigen van campings is alleen mogelijk tegen (hoge) kosten.
Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊
Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service.