Reizen met kids in het vliegtuig:

November 10, 2022

Poeh nou, laten we vooral niet onder banken of stoelen steken dat dit best hard werken kan zijn. Ik heb vluchten gehad waarbij ik meer stappen heb gezet (denk aan het wiegen van je baby in het gangpad) dan op een gemiddelde dag.  

Of ik wat do’s en dont’s heb? Ja die heb ik vast wel ☺

Moet ik nog vertellen dat je mindset belangrijk is? Even de verwachting bijstellen dat je niet onderuit gezakt 6 films wegkijkt? Bij deze; je vliegreis is niet meer hoe die was toen je met z’n twee was. Dat gezegd hebbende is het denk goed om er het beste van te maken. Hoe cliche (mag ik een zakje) als de kids blij zijn, ben jij dat ook. OMG ik zeg het echt..

Vliegtijden:

Als het even lukt probeer ik er bij korte vluchten erop te letten dat de vliegtijden overdag zijn. Dus geen vlucht die om 6 uur vertrekt waardoor je om 3:30 uur op Schiphol moet zijn. De hele nacht is naar de ratsemedee en daar heb je de rest van de dag toch een beetje last van. Zo werkt het in ieder geval met mijn kinderen. 

Let op slaapjes en voeding. Slaapt jouw kindje altijd rond 14 uur dan is vliegen om 15 uur niet lekker. Als ze moe worden sta je net bij de security. Geloof mij dat wil je niet. 

Voor lange vluchten ben ik fan van nachtvluchten.

Ipad & Tablet

Al ben je nog zo anti. Als je 14 uur naar Thailand vliegt of naar Italië rijdt gooi je je anti’s snel overboord. Download de lievelings van je kinderen, maar zet er ook wat nieuwe bij. En misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat ze zonder internet te bekijken zijn. 

Nog een inkopper, maar balen als je het vergeet; neem je oplader mee met usb aansluiting. In de meeste vliegtuigen kan je hem dan opladen. 

Als we het dan toch over Ipads hebben. Neem een koptelefoon mee voor ze. Zo een kleurrijke hysterische, desnoods met oortjes. Als het maar aantrekkelijk genoeg is om op hun hoofd te zetten. Fijn voor jezelf én voor de mensen om jullie heen ☺

Cadeautjes

De Action is er goed voor! Tijdens lange reizen pak ik wat prulletjes van de Action in. Stickervellen, potloodjes, kleurboeken. Totaal niet pedagogisch verantwoord maar als het kookpunt stijgt is het een goede voor achter de hand. You will thank me later ☺

Met je baby vliegen:
De draagzak is ideaal voor op het vliegveld en ook in het vliegtuig kun je hierin je kindje in slaap wiegen. 

Neem een extra setje kleding mee voor je baby en voor jezelf. Inmiddels weet je dat een ongelukje in een klein hoekje zit 😉 De hele vlucht in zo een zure lucht zitten is voor niemand lekker ☺ 

Voor langere vluchten kan je een baby basket reserveren. Dat is een wiegje in het vliegtuig. Hoe werkt dit precies? Daar ga ik je bij helpen wanneer je de reis bij mij boekt. 

Geef je kindje iets te drinken tijdens het opstijgen, dat helpt voor de oorpijn

Flesjes maken: je mag maar 100ml warm water meenemen door de douane. Mijn ervaring is dat ze nooit moeilijk doen wanneer je iets meer meeneemt en vertelt dat het voor je kindje is. Mochten ze wel moeilijk doen kan je daarna een waterflesje vullen in de toiletten. Warm water kun je altijd vragen bij een van de restaurants. Voor langere vluchten is er water aanwezig in het vliegtuig.

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!