Campings USA/Canada ( waarom het duurder is als je via mij je campings boekt

April 29, 2024

Camperreis USA

Het plan ligt er; met de camper op reis dwars door Amerika of Canada. Van de kust en grote wereldsteden, langs de grootste canyon ter wereld naar parken met reusachtige bomen en turquoise meren. Hop! Vluchten geboekt en camper gekozen. Dan komt de vraag: wat doen we met de campings? Reis je in het hoogseizoen, dan is vooraf boeken sowieso aan te raden. Maar ook in andere seizoenen is het, met name in de nationale parken, echt wel slim om een beetje vooruit te plannen, wil je niet op een of andere saaie parking terechtkomen.

“Maar Ilse, het is wel duurder via jou dan wanneer ik de campings zelf regel.” Klopt! Ik leg het je uit.

Nou, het zit zo! Normaal gesproken zit er nauwelijks verschil tussen het zelf boeken en het door mij laten regelen. Maar het boeken van campings is een behoorlijke crime. Of positiever gezegd, een uitdaging. Het is als het jagen op kaartjes voor een populair concert. Elke camping heeft een andere release wanneer de staanplaatsen geboekt kunnen worden. In de praktijk betekent dit dat ik op verschillende data, midden in de nacht (vanwege het tijdsverschil) klaar zit met meerdere computerschermen open om een campingplaats voor jullie te bemachtigen. Want …  geeft de ene camping in november al het startschot voor het boeken van plekken, de ander doet dat pas in januari. Vandaar dat ik er meerdere nachten voor mijn bed uit ga. Dat is tegelijk ook de reden dat die marge erop zit. Het scheelt jou wel een hoop wekkers zetten midden in de nacht 😉. En omdat het verschil soms best groot is, ben ik ook heel transparant in wat het kost als je het zelf doet en wat het kost als ik het voor je regel. 

Ander voordeel: hulp bij de route!

Wanneer ik het voor je regel, stippel ik ook samen met jou de route uit. Ik denk met je mee over behapbare afstanden. Hoe laat gaat die ferry eigenlijk en red je die wel als je van A naar B rijdt? Wat is een leuke afwisseling in de omgeving? Welke campings zijn ‘the best’? etc. Dat zit dus ook bij die prijs in. Wanneer je de campings zelf boekt, dan puzzel je ook zelf de route in elkaar. 

Extra: routeboek.

Ook krijg je voor die prijs een uitgebreid routeboek (geprint op je deurmat voordat je vertrekt) Dat routeboek is echt op jullie reis geschreven. Het wordt een soort van bijbel tijdens jullie roadtrip, want ik verwerk er allerlei leuke tips in waar je kan stoppen, wat mooie wegen zijn om te rijden en allerlei andere praktische info. Wanneer je de campings zelf boekt, krijg je dat routeboek niet. 

Laat je ontzorgen!

Voor die € 185 per nacht per camper ontzorg ik je dus echt en neem ik je helemaal mee aan de hand. Je hoeft zelf dus alleen nog maar te genieten. Echt vakantie zeg maar 😉

Ik hoop dat ik je op deze manier een beetje heb kunnen uitleggen waar het verschil in zit en wat de meerwaarde is. Wat je kiest is uiteraard aan jou. Voor mij is alles goed; via mij de route en de campings boeken, of lekker zelf doen. Wel is het fijn als je het op tijd (bij voorkeur voor half november) laat weten. Dan gooien de eerste campings hun boekingen open voor de zomerperiode, dus dan wil ik al met jou hebben besproken wat de route gaat worden zodat ik op tijd kan beginnen met het maken van de eerste boekingen. 

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!