Campings en kamperen in Canada

November 10, 2022

Ik zal wat meer vertellen over campings en kamperen in Canada. Maar laat ik beginnen met het einde. Als je he-le-maal geen zin hebt om die campings zelf te boeken (in Amerika en/of Canada) dan kan ik dat voor je doen. Scroll dan meteen naar onderen.

Canada kent, grofweg, twee soorten campings: natuurcampings en “commerciële” campings. Wildkamperen kan niet zomaar. De regels voor wildkamperen verschillen per staat. Wildkamperen wordt ook wel Boondocking of Drycamping genoemd. 

Natuurcampings liggen doorgaans in National Parks of State Parks, op korte afstand van natuurlijke bezienswaardigheden en wandelroutes. De voorzieningen zijn beperkt tot kraantjes (vaak met koud water) en toiletten. Soms zijn er alleen ‘vault toilets’ of ‘pit toilets’, die je niet kunt doorspoelen. Natuurcampings hebben meestal geen douches: je bent aangewezen op de voorzieningen in de camper. Een natuurcamping kost ongeveer $15 à $30 per plaats per nacht. Natuurcampings in National Parks moet je altijd vooraf reserveren.

Op een natuurcamping zonder hook-up kun je gewoon gebruikmaken van het fornuis, de koelkast/diepvries, boiler en de verlichting in de camper. Die schakelen namelijk automatisch over op propaangas of op de accu. De stopcontacten en magnetron in de camper werken echter niet zonder aansluiting op elektriciteit. Je kunt best een dag of drie zonder hook-up, afhankelijk van hoe vaak je doucht, de koelkast opent, lampen laat branden en het gasfornuis gebruikt. Je kunt af en toe checken hoe de propaantank ervoor staat – indien nodig kun je deze op bepaalde campings en bij benzinestations (laten) bijvullen. Bijna alle natuurcampings hebben een kraantje waar je de watertank kunt aanvullen en het afvalwater kunt lozen; dus even douchen op een natuurcamping is geen probleem.

Commerciële campings liggen buiten natuurparken en zijn luxer dan natuurcampings. Meestal zijn er kampeerplaatsen met elektriciteit, water en/of riolering (hook-up). Ook is er vaak een zwembad, wasmachine, WiFi en een winkeltje. Voor commerciële campings betaal je gemiddeld $30 à $50 per nacht, maar op populaire plaatsen kan dit duurder zijn (bijvoorbeeld $60 tot $80).

Mijn advies: Reserveer altijd voor campings in National Parks. Reis je tussen juni en september door Canada, reserveer dan bij voorkeur alle campings. Dit kan al vanaf zes maanden van tevoren! Je hebt anders grote kans dat je flink moet zoeken naar een campingplaats. In bijvoorbeeld Banff en Whistler raken de campings altijd volgeboekt. Alternatieve campings liggen een uur rijden vanaf de parkingang. Het zou jammer zijn als die bij aankomst óók vol blijken. Reserveer dus ruim op tijd als je zeker wilt zijn van een kampeerplaats. Houd er rekening mee dat als je campings reserveert, je deze direct moet (aan)betalen. Wil je onderweg je route wijzigen of ergens langer blijven dan gepland, dan kun je de reservering niet altijd (kosteloos) wijzigen of annuleren.

Overal in Canada zijn campings voor campers. Vaak krijg je van de verhuurder ook een vuistdikke gids mee waar campings in staan. 

Klinkt als best veel werk toch? Is het ook ☺ Zie het als een populair festival waar je heen wilt en klaar moet zitten met meerdere computerschermen. Zo is het met campings ook. 

Maar er is een maar, vind je het nou echt heel fijn om ontzorgd te worden? Dan ben je bij mij aan het goede adres. 

Wanneer je bij mij je camper reis Canada of je camper reis Amerika boekt, dan kan ik alle campings voor je boeken. Naast je camper boeken ga ik dus ook samen met jou de route in elkaar zetten. 

Belangrijk is dat je na het boeken niet meer van de route af kan wijken. Maar ach als je zelf de campings zou boeken (en daar kan je dus eigenlijk niet omheen) wijk je daar ook niet vanaf. 

Ik reserveer dan elke camping voor elke plaats op jouw route. 

Voor de reis begint krijg je van mij een routeboek mee waar je u tegen zegt. Helemaal op maat gemaakt voor jou. 

  • uitgebreide routebeschrijvingen, ook met keuze routes. (niet even snel van “Maps” gekopiëerd)
  • veel achtergrondinformatie en tips op iedere pagina behorend bij de route van die dag
  • adres en gegevens van de campground van die dag
  • vaarschema’s van de BC Ferries, indien van toepassing
  • bladen met eenvoudig uit te scheuren vouchers voor iedere campground, ferry overtochten, excursies, enz. 

Belangrijk: 

– Kosten: Op aanvraag (afhankelijk van route/ wensen), maar reken op ca. € 78,- per nacht voor twee personen (per camperplaats). Elke extra persoon betaalt € 75,- (voor de gehele reis).
– Alleen mogelijk als je de camper bij mij hebt geboekt en je de route hebt bepaald.
– Het annuleren of wijzigen van campings is alleen mogelijk tegen (hoge) kosten. 

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!