Tips en voordelen: USA Nationale Parkenpas

October 5, 2023

Nationale Parken; in Amerika zijn ze niet te missen. Van de grootste canyon ter wereld tot reusachtige bomen in Sequoia National Park. Daar wil je naartoe! Tijdens je rondreis Amerika bezoek je al snel meerdere parken waardoor een Nationale Parkenpas een uitkomst is. Hoe het werkt en wat de voordelen zijn heb ik alvast voor je op een rijtje gezet.

Officieel heet de Nationale Parkenpas de ‘America The Beautiful Annual Pass’. Hij is een jaar geldig en geeft je toegang tot alle Nationale Parken en verschillende andere natuur- en recreatiegebieden in Amerika; ruim 2000 totaal dus leef je uit!

Op de site van de National Park Service kan je met deze handig tool filteren per Amerikaanse staat. Zo kan je eenvoudig opzoeken in welke parken de pas geldig is.

Voor de pas betaal je $80,- (auto of camper inclusief 4 volwassenen). Voor extra personen betaal je een toeslag en kinderen onder de 16 jaar zijn gratis. De pas heb je er binnen no time uit. Bezoek je tijdens een rondreis door het westen van de States bijvoorbeeld de Grand Canyon, Zion, Yosemite of Bryce National Park, dan betaal je hier per park ca. $35,- voor. Een simpele rekensom vertelt je dat de pas dan al snel stukken voordeliger is. Kopen dus die pas!

Hoe het werkt? Heel simpel; bij het eerste park dat je bezoekt, koop je de pas bij het loket of in het Visitor Center. Sowieso slim om bij die laatste even binnen te stappen voor informatie, tips uit de eerste hand van een ranger en handige kaartjes. Daarover in dit blog meer. Let op: niet overal worden creditcards geaccepteerd, wel zo handig dus als je voldoende contant geld bij je hebt. De pas is (verschillend per park) exclusief parkeerkosten, kosten voor excursies, rondleidingen, shuttlebus en kampeerkosten.

Je activeert de pas door je handtekening op de achterkant te zetten. Er is plek voor twee handtekeningen. De pas wordt tweedehands nog weleens aangeboden. Officieel is de pas niet overdraagbaar, maar in theorie zou je de pas kunnen kopen als een van de twee handtekeningen nog leeg is. Of dat ‘netjes’ is, kan je je afvragen. De kosten van de pas zijn heel acceptabel en van de opbrengsten worden de parken goed onderhouden. Met het aanschaffen van de pas, steun je in feite het behoud van de geweldige natuurgebieden. So … it’s up to you 😉 Een win-win tijdens je rondreis Amerika!

Meer informatie vind je op de site van de National Park Service

Bronvermelding foto’s: National Park Serice

Wil je met de kids naar Amerika?

Zonder kinderen op reis naar Amerika?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!