Visitor Centers USA: Ho! Stop! En neem even een kijkje

October 6, 2023

Je bent er bijna! Grote borden langs de weg kondigen de komst van het eerste Nationale Park al aan. Amerika is goed gevuld met de prachtigste parken, natuurgebieden en recreatiegebieden. Een bezoek aan een van de Nationale Parken is dus eigenlijk wel een must tijdens je rondreis Amerika. Bij veel van deze parken is (meestal bij de entree) een Visitor Center te vinden. Ho! Stop! en neem even een kijkje. Waarom? Dat vertel ik je in dit blog.

Visitor Centers; in Amerika zijn er veel. De meeste vind je bij de ingang van de Nationale Parken, sommige in een stadje in de buurt of in het park zelf. Veel mensen slaan ze over en rijden vol enthousiasme het park in. Nu begrijp ik die gretigheid echt wel. Hup! het park in en zien wat voor moois daar te vinden is. Toch raad ik je aan om hier echt even te stoppen.

Allereerst; heb je nog geen Nationale Parkenpas, dan is aan te raden deze te kopen. Dat doe je bij de ingang van het park of in het Visitor Center. Meer tips en voordelen van de ‘America The Beautiful Annual Pass’ schreef ik eerder in dit blog.

Veel Visitor Centers van met name de grotere parken zijn prachtig ingericht en gedecoreerd met maquettes en flora en fauna uit het park zelf. Voor de kids is er soms een speeltuin en van alles te zien. Alleen daarom al is het een leuke stop voordat je het park inrijdt.

De Nationale Parken in Amerika zijn vaak ‘huge’ en waar begin je? Alles zelf uitzoeken kost veel tijd en niemand wil de mooiste plekjes missen toch? In het bezoekerscentrum vind je super goede info over het park in de vorm van informatieborden, foto’s, films en brochures die je op ideeën brengen. En dan de kaartjes; mij kan je niet gelukkiger maken met handige routekaartjes van het park die overzicht geven en informatie over de leukste trails.

Vraag een ranger! Hij kent de mooiste plekjes op zijn duimpje en kan je heel goed adviseren. Afhankelijk van de samenstelling van je gezin, de tijd die je hebt en de richting die je op gaat, kan hij je precies vertellen wat er te zien en doen is. Hij geeft je de voor jou perfecte tips over die ene mooie trail (die ook goed te doen is voor de kids) of een bijzondere picknickplek. Iets wat je anders waarschijnlijk niet gevonden had.

Een manier om een bezoek aan de parken voor jullie kinderen nog leuker en spannender te maken, is er het Junior Ranger Program. De kids ontvangen een Junior Ranger Book waarin allerlei opdrachten en vragen staan. Omdat er boekjes zijn voor verschillende leeftijden is het voor iedereen leuk. Zo gaan ze op zoek naar beestjes, leren ze planten (her)kennen en benoemen, beantwoorden ze vragen over het park en ruimen ze zwerfafval op. Ook worden er Ranger Talks georganiseerd (Engelstalig) waarna ze vragen uit het boek kunnen beantwoorden. Alle opdrachten gedaan? Dan word je, na ontvangst van een certificaat en de Junior Ranger badge, officieel benoemd tot Junior Park Ranger. Hoe tof!

Het is een geweldige manier om de kinderen erbij te betrekken. Zo wordt die wandeling (“Ik ben moe! Mahááám! Hoe ver moeten we nog? Dit is echt doodsaai”) ineens toch een stuk interessanter. Iedereen blij 😉

Bronvermelding foto’s: National Park Service (NPS)

Wil je met de kids naar Amerika?

Zonder kinderen op reis naar Amerika?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!