Review rondreis Amerika door vader en dochter

October 6, 2023

Hoewel de laatste vakanties naar Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland meer dan prima waren stonden die met enige regelmaat toch in het teken van ‘papa, wat gaan we vandaag doen en wat eten we vanavond?’ Daarom besloten om de overgang van basis- naar middelbare school van dochter Sinne te koppelen aan het thema ‘avontuur’ en samen echt op reis te gaan. Daar waar het lokale reisbureau geen tijd had stortte Ilse van de Reistoko zich vol enthousiasme op een uitdagend programma. Wel stad, natuur en vooral avontuur maar ook weer niet te spartaans, dus niet op een dun matje. En ik wilde graag ontzorgd worden omdat ik de hele dag al aan het regelen en organiseren ben. En ontzorgen kan Ilse: bijna 20 pagina’s reisbeschrijving met tal van tips voor onze rondreis Amerika. Vader en dochter gaan op avontuur; America, here we come!

Onze trip begon in de fantastische stad San Fransisco. Door het tijdsverschil vroeg op en de stad zien en voelen wakker worden al wandelend door Fisherman’s wharf, zeeleeuwen op de steigers en uitzicht op Alcatraz en de Golden Gatebridge nog in de nevel. Daarna met de cable car de stad in, een bezoek aan Alcatraz met audiotour, op de fiets over de Golden Gate en ’s avonds een spannende honkbalwedstrijd van de SF Giants. En dat was nog maar de eerste dag van onze trip!

Via een binnenlandse vlucht door naar Las Vegas. Hotel Paris onder de Eiffeltoren. ‘Slechts’ 20 graden warmer dan in SF en wat een ‘gekkenhuis’: flikkerende lampjes, piepjes en belletjes in de casino’s. Vervang cultuur door gekkigheid en het is in Las Vegas wel te vinden; gondels in het Venetian, de fonteinen van het Bellagio en een achtbaan in, over, langs en door hotel New York New York.

Ilse denkt mee, begrijpt je en weet wat je nodig hebt. Dus de, in eerste instantie geboekte, middenklasse SUV werd omgeruild voor een Ford Mustang cabrio voor dezelfde prijs. Hoe leuk is dat?! De cabrio opgehaald en door naar Zion NP en de plaatsen Rockville en Springdale. Geslapen in een Airstream ‘all you need is love’ caravan, op de fiets ‘slenterend’ door het park en ‘the Narrows’ tot het einde gelopen en weer terug natuurlijk. Niet spartaans maar er mag best wel even afgezien worden. Dit zijn nog eens avonturen en wat een overweldigende natuur!

Daarna door naar Bryce NP. Met de auto de vergezichten van boven en met de quad de uitzichten van onder bekeken. De waterval bij Tropic Ditch Falls en Mossy Cave bracht aangename verkoeling. Ook hier weer fantastische natuur. En ten slotte via Page en de Horseshoe Bend in de Colorado river naar Grand Canyon NP met een lodge praktisch aan de rand van de canyon. De Bright Angeltrail gelopen en afsluitend een helikoptervlucht over en door de canyon. ‘FANTASTISCH!’ is het woord dat hier het meeste op van toepassing is.

Letterlijk over de Hooverdam – het voordeel van zelf rijden – reden we weer terug naar het oude deel van Las Vegas om de laatste nacht door te brengen in the Golden Nugget en te zwemmen tussen de haaien. Wat was deze rondreis Amerika gaaf om samen met je dochter mee te maken. Herinneringen voor het leven en wensen voor de toekomst!

Wij hebben onze Reistoko wel gevonden!

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!