Waarom Thailand jouw land is voor een (eerste) verre reis in Azië

January 15, 2024

Thailand! Bij uitstek dé bestemming voor een (eerste) verre reis in Azië. Droom je al langer van een avontuurlijke reis door een totaal ander land dan je hier in Europa gewend bent? Wil je graag actieve dingen doen in een tropische omgeving en een andere cultuur leren kennen? Supertof natuurlijk, maar ook best spannend en uitdagend als je nog nooit in Azië of misschien zelf nooit buiten Europa bent geweest. Waarom Thailand het perfecte land is voor een eerste kennismaking met Azië, vertel ik je in dit blog.

Het land van de glimlach; het is niet voor niets dat Thailand zo wordt genoemd. De mensen hier zijn oprecht vriendelijk en gastvrij en zullen je werkelijk overal bij helpen. Geen zorgen dus als je iets niet vinden kan, iets nodig hebt of het gewoon leuk vindt om contact te maken met de locals. In dit land kan je niet anders dan je welkom voelen. 

Als je ergens leuke maar ook goed georganiseerde avonturen kan beleven, dan is het wel in Thailand. Soms zijn het niet de eerste dingen waar je aan denkt,maar hier is echt alles mogelijk! Denk aan een fietstocht door Bangkok, een snorkeltour door een Nationaal Park, raften, hiken, ziplinen of kanoën onder hoge kliffen door. Ben je in de jungle dan neemt een gids je mee op een nachtsafari, ga je op zoek naar de Aziatische olifant, afkoelen onder een waterval of leer je Thais koken op een boerderij. Het wordt nog moeilijk kiezen 😉

Thai zijn zuinig op hun gasten. Safety First! is hun motto. Met een betrokken en vriendelijk karakter zorgen ze dat het je aan niets ontbreekt. Ook zullen ze er altijd voor zorgen dat je veilig bent. Bij activiteiten in en op het water zijn overal zwemvesten beschikbaar en soms zelfs verplicht. Regelmatig hoor je ze roepen “lifejacket please!”. Safety First! De gezondheidszorg en (privé) ziekenhuizen in Thailand zijn van een hoog niveau. Mocht er onverhoopt iets zijn, geen zorgen, je wordt hier met de beste zorg geholpen. 

Dat eten, oh dat eten! Alleen daarom al wil je naar Thailand! De Thaise keuken is zo gevarieerd dat het zeker weten in de smaak zal vallen. Op de markt of in een fijn restaurant; werkelijk overal kan je lekker eten. Hou je niet zo van pittig? Geen zorgen. Tegenwoordig zijn de Thai er wel aan gewend dat wij Europeanen daar wat minder goed tegen kunnen. Een dag geen zin in rijst of noodles? Op de wat meer toeristische plekken zijn ook andere gerechten zoals pizza’s of overheerlijke pancakes te vinden. Oh en de smoothies; dat zijn echt de lekkerste! 

Reizen door Thailand is a piece of cake! Nergens in Azië reis je zo makkelijk rond als in Thailand. Overal zijn bussen, bootjes, tuktuks en ferries die je voor weinig van A naar B brengen. Boek je een reis bij De Reistoko dan staat je eigen chauffeur voor je klaar. Het reizen gaat dan nog iets sneller, je kan stoppen waar je wil en als je het leuk vindt, vertelt je Engelssprekende chauffeur je met veel plezier over zijn land. Leuk is het om een stuk met de nachttrein te reizen; van Bangkok naar het noorden of juist naar de eilanden in het zuiden. 

National Geographic is er niets bij tijdens een reis door Thailand. De natuur is prachtig en soms lijkt het of je David Attenborough hoort praten. Hoge kliffen, koraalriffen, jungle en watervallen; allemaal verpakt in één land. Tijdens een rondreis door Thailand kom je van alles tegen; verschillende soorten apen, tropische vogels maar ook spinnen en reusachtige duizendpoten (ieeehhh). En wat dacht je van de onderwaterwereld? Tip: koop in een van de badplaatsen een kaart of boekje over tropische vissen. Leuk om er achteraf met elkaar over na te praten en te zien wat je allemaal tegen bent gekomen. 

Wil je met je gezin naar Thailand?

Zonder kids en graag naar Thailand?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!