5x doen in Khao Sok National Park in Thailand

May 24, 2023

Welkom in Khao Sok, dorp van het gelijknamige nationale park in Thailand. Dwars door het dorp en de jungle slingert de Sok rivier oneindig tussen hoge kliffen door. In dit gebied is zoveel te beleven dat kiezen nog een uitdaging wordt. Ik zal je een beetje helpen want deze vijf reistips mag je echt niet missen tijdens je rondreis Thailand!

1. Beleef de echte jungle in Thailand

Stel je voor: jij op het terras van je boomhut in Thailand. Sluit voor heel even je ogen en luister! Vogels kwetteren dwars door elkaar heen, in de verte hoor je de brul van een aap en hey! wat is dat voor geluid? De 25 kettingzagen die je lijkt te horen, blijken in werkelijkheid slechts een enkel insect te zijn die druk bezig is zijn territorium te veroveren. Aapjes springen door de bomen, van tak tot tak en hop! zo de rivier in. Houd deuren en ramen maar goed dicht als je liever niet wil dat er een harig vriendje aan je spullen zit op zoek naar wat lekkers. Het is wel duidelijk dat je in de jungle bent, compleet met apen, exotische vogels, vogelspinnen en harige duizendpoten. Welkom in Khao Sok National Park in Thailand!

2. Slaap in een rafthouse tijdens je rondreis Thailand

Op een uur rijden ligt stuwmeer Cheow Lan. Het geheel ziet er mysterieus uit en de wetenschap dat er 65 meter onder je een paar spookstadjes op de bodem van het meer liggen maakt het een beetje bizar. Het meer is omringd door hoge kliffen en hier en daar gevuld met kale boomstammen die eenzaam in het water staan. Hier slaap je in een rafthouse waar de kinderen kunnen kanoën, zwemmen en springen van een wiebelige boomstam die zich voordoet als een duikplank. Verwacht geen luxe want je drijvende hutje is basic, de ervaring daarentegen onbetaalbaar. Ben je op zoek naar een unieke belevenis, dan is dit een echte aanrader tijdens je rondreis Thailand.

3. Leer koken van een Thaise familie

Op een lokale boerderij net buiten het dorp woont een lieve Thaise familie. Ze houden van bezoek, zijn dol op kinderen en nemen je maar wat graag mee over hun land. Ze laten je groenten en kruiden zien waar je nog nooit van gehoord hebt. Mes en mandje mee en plukken maar. Vader zit bij het vuur en laat je zien hoe je rijst kookt in een bamboestok. Moeder leert je alles over de Thaise keuken en hoe je een kokosnoot opent en raspt. Voor je het weet staan de lekkerste gerechten op tafel. Van een bamboeblad als tafelkleed en een gehalveerde bamboestok als bord eet je je lekkerste maaltijd ooit. ‘Thaan hoi aroy’ oftewel .. Eet smakelijk!

4. Ga tuben over de Sok

Tuben over de Sok rivier staat garant voor een hoop lol. Stroomafwaarts dobber je tussen hoge kliffen dwars door de jungle. Je kan maar een kant op maar toch is het fijn dat je gids de stroming kent en de weg wijst. Houd onderweg ogen en oren open voor exotische vogels en enthousiaste aapjes. Tijd voor een pitstop en even zwemmen. Langs de kant hangen touwen aan bomen waaraan je over het water kan slingeren. Zomaar een dag in het leven van Tarzan en Jane.

5. Ga mee op een (nacht)safari in Thailand

Aan de rand van het dorp ligt de ingang van het nationale park. Tegen een klein entreebedrag mag je het park in waar bordjes de weg wijzen van verschillende wandelroutes. Het park is goed zelf te bezoeken maar toch ziet een gids meer. Hij kent de natuur op zijn duimpje, herkent geluiden en weet in welke holletjes een vogelspin verstopt zit. Supertof is een nachtsafari. Als de avond valt, ga je gewapend met zaklamp op pad. Op plekken waar je zelf nooit zou zoeken, wijst je gids je op kleine gekleurde vogeltjes die slapend onder een groot blad verstopt zitten en reusachtige harige duizendpoten die aan de wandel gaan. Brrr… een beetje spannend is het toch wel, maar dit mag je eigenlijk niet missen tijdens je rondreis Thailand.

Wil je met je gezin naar Thailand?

Zonder kids en graag naar Thailand?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!