Interview met Annemieke over hun Roadtrip door Florida

December 8, 2023

Annemieke maakte samen met haar man Dennis en zoons Nick en Finn een roadtrip door Florida. “Nog één keer een verre reis met de jongens die alweer 16 en 19 jaar zijn.” Dat wilden Annemieke en haar man Dennis heel graag. “Nu gaan ze nog mee”, dacht ze, maar corona gooide roet in het eten waardoor de reis werd uitgesteld en de bestemming omgegooid. Het vergde enige flexibiliteit maar het lukte; in mei 2022 maakten ze met elkaar een roadtrip door Florida.

Annemieke vertelt: “Eigenlijk houden we heel erg van knus en kneuterig; beetje zoals in Griekenland. Maar hoe vind je dat in het ‘gelikte’ Amerika? Toch is het Ilse gelukt de echt leuke plekken voor ons te vinden. Zoals in Sanibel, dat was onze favoriet. Het was een beetje jaren ‘80-stijl, sfeertje Melrose Place, ken je dat nog? Met een veranda, brocante en kneuterig. Zo leuk! Wat hier ook mooi was: National Wildlife Refuge, waar veel veteranen werken als vrijwilliger.” Haar jongste zoon, die biologie studeert, kon hier zijn hart ophalen. Er leefde van alles, van een baby-krokodil tot hagedissen, alligators en leguanen. 

Wat haar zoons het leukst vonden tijdens de roadtrip door Florida? “De jongens zijn echte waterratten; die vonden Volcano Bay erg leuk; een groot waterpark met een levensgrote vulkaan met glijbanen er doorheen. Ook Universal Studios vonden ze heel tof en natuurlijk Miami. Toch houden we allemaal vooral van natuur dus na al dat vertier was het moerasachtige landschap van de Everglades met al het wild wat we daar zagen heel bijzonder. Toen we onderweg stopten voor een lunch, lag het er vol met alligators. En ergens anders vonden we een nest; die alligators waren net uitgekomen. Waar anders kom je dat nou tegen? Het wildlife in Florida is sowieso zo anders dan in Europa; zeekoeien, zusterhaaien, tarpons; dat vonden we allemaal erg mooi om te zien.”

Of Ilse hen verrast heeft? “Zeker! Ze heeft ons veel tips gegeven die je niet zomaar van internet af plukt. Zoals het voeren van tarpons op de Keys en het snorkelen met zeekoeien; daar waren we zelf nooit opgekomen. Ilse kent het uit eigen ervaring en ze vraagt tips aan haar klanten. Zelf hebben we ook nog wat tips naar haar gestuurd, wat ook leuk is omdat je weet dat ze er ook echt iets mee doet. Zo kregen we van een Amerikaans stel dat we spraken de tip te gaan snorkelen bij het Coral Reef State Park in Key Largo in plaats van Key West. Het koraal is er veel mooier en het is een heel andere beleving dan zo’n commerciële snorkeltour vanaf Key West.”

Florida is, zo zegt Annemieke “best een beetje gek” maar heeft van alles wat; van drukte en vertier tot de rust die je vindt in de natuur. “De afwisseling die we tijdens onze reis hadden; dat heeft Ilse echt goed gedaan. Zo gingen we na de gekte van Universal Studios tuben bij Kelly Park. Voor 5 dollar huurden we een band waarmee we stroomafwaarts heerlijk over de rivier konden dobberen. Die variatie vonden we erg fijn.”

“Eten deden we het liefst lokaal; bijvoorbeeld bij de Cubaanse of Mexicaanse restaurantjes. Sfeerverlichting bestaat uit tl’s maar de mensen zijn er zo vriendelijk en het eten is heerlijk en betaalbaar.“ Op de laatste vakantiedag vroeg Dennis Annemieke in een romantisch Cubaans restaurant ten huwelijk. Afgelopen zomer zijn ze getrouwd. Van harte gefeliciteerd! 

Zo werd hun roadtrip door Florida een onvergetelijke reis in alle opzichten.

Door reisjournalist Yvonne Wesselink

Wil je met de kids naar Florida?

Zonder kinderen op reis naar Florida?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!