Interview met Suzette over Suriname

December 11, 2023

Suzette is al heel wat jaren mijn lokaal agent voor Suriname. Ze kent het land als haar broekzak, heeft de beste contacten en weet de meest originele plekjes te vinden. Niet voor niets dat ik een rondreis Suriname voor mijn klanten graag samen met haar in elkaar zet. Tijd voor een interview!

“Ongepolijst en authentiek!” Dat is het eerste wat Suzette noemt als ik haar vraag naar Suriname. In de mooiste zin van het woord. Dat het land in haar hart zit, proef je direct door de enthousiaste manier waarop ze erover vertelt. ”Het belangrijkste is altijd te ontdekken of Suriname bij je past.” zegt Suzette. “Het is geen standaard vakantie- of doe-het-zelf-land. De gebrekkige infrastructuur maakt het lastig om een logische route samen te stellen en alles goed op elkaar aan te laten sluiten. Zonder de juiste contacten en informatie, krijg je dat niet makkelijk voor elkaar”.

Met De Reistoko puzzel ik samen met haar de reizen naar Suriname voor mijn klanten in elkaar. Nooit standaard en dus altijd weer anders. Ik ken mijn klant, weet wat bij ze past (en wat niet). Suzette kent het land, weet de leukste kleinschalige accommodaties te vinden en heeft de beste lokale contacten. Zo zetten we samen voor de klant de perfecte reis naar Suriname in elkaar. 

Waarom Suriname? “Het land is zo divers en op zichzelf staand. Hier beleef je het pure oerwoud met prachtige rivieren en een rijkdom aan dieren in een tropisch klimaat. Als vogelliefhebber kan je hier je hart ophalen. Tegelijkertijd maak je kennis met een diversiteit aan culturen, het koloniale verleden en word je overal warm onthaald door de vriendelijke bevolking. Oh, en vergeet het heerlijke eten niet.” 

“Het land is perfect voor de actieve vakantieganger met de mogelijkheid veel te zien maar ook tussendoor te kunnen relaxen. ‘Go with the flow’, dat is het devies. Geen strakke programma’s maar ruimte voor wat jij wil en net hoe het loopt.” 

Wat mag je echt niet missen in Suriname? “Tja, dat is heel persoonlijk, maar voor mij? Overnachten in de jungle, in een hangmat, junglegeluiden om je heen. Super primitief, want wassen doe je in de rivier en een schep doet dienst als hulpmiddel bij het creëren van je eigen wc 😉 Ja, het binnenland mag je echt niet missen. Het heeft mooie rivieren met stroomversnellingen in een groener dan groene omgeving en een imposant oerwoud. Liever iets comfortabeler? Dat kan hoor, dan regel ik een lodge met eigen douche en toilet.” 

Als ik Suzette vraag naar een geheime tip in Suriname hoeft ze niet lang na te denken: “Een overnachting bij een lieve familie die ik ken aan de Maratakka rivier. Oh, die mevrouw kan zo lekker koken. Je zit daar ‘s ochtends zo mooi op de steiger bij de rivier met een heel plateau aan lekker fruit en ara’s die over je heen vliegen. Het is er primitief, maar zo bijzonder.” 

Het is me eens te meer duidelijk dat de meest bijzondere ervaringen niet te vangen zijn in een standaard reis. Anders dan anders, dat is waar Suzette voor staat en ik samen met haar.

Door Ilse Thorborg – De Reistoko

Met je gezin naar Suriname?

Zonder kids op reis naar Suriname?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!