Interview met Nicole over Sumatra, Bali & Gili

December 7, 2023

“Een actieve verre reis naar Indonesië!” Dat was de wens van Nicole en haar gezin. Een familiereis Bali, gecombineerd met natuur en sportieve activiteiten en misschien nog een ander eiland. “We zagen wel leuke reizen, maar wilden eigenlijk een stukje van de ene reis en een stukje van de andere. We kwamen er niet helemaal uit. Toen kwam ik in contact met Ilse en legde ik onze wensen aan haar voor. Samen kwamen we tot de perfecte reis waar alles in zat.” 

Ik bel Nicole over de rondreis die ze afgelopen zomer maakte met haar man, zoon en dochter. De kinderen, inmiddels 16 en 19 jaar, dachten goed mee en hadden ook zo hun eigen wensen. Zo wilde haar zoon graag wilde dieren en jungle zien en stond een paar dagen op een idyllisch eiland ook op het verlanglijstje. Het werd een familiereis naar Sumatra, Bali en Gili Air. 

“Op Sumatra sliepen we in een ecolodge aan de rivier, midden in de jungle met allemaal dierengeluiden om ons heen. De orang-oetan leeft hier nog in zijn natuurlijke omgeving, zonder voederplaatsen om ze te lokken; echt puur natuur. De jungletocht die we hier maakten zal ons altijd bijblijven; het is een wereld die je normaal niet ziet. Aan het einde gingen we ook nog tuben; met een band over de rivier. Op Mount Sibayak bracht een enthousiaste gids ons naar de vulkaan; het was best een klim, maar onderweg sloten een paar honden aan die meeliepen naar de top. Mijn dochter, die gek is op honden, vond dat wel heel leuk.”

“De bevolking is ook zo hartelijk.  Misschien is dat wel wat me het meest is bijgebleven. Dat het leven hier zo anders is en de mensen puur en oprecht. Ze zijn simpelweg gelukkig met weinig. Alle gidsen die we spraken, zijn zo trots op hun land en hun expertise; ze weten heel veel en vertellen er vol passie over. Na thuiskomst in Nederland was ik wel even beduusd over het contrast tussen onze twee werelden. Ik moest echt weer even wennen”

Nicole vertelt dat het voor haar zoon en dochter hun eerste verre reis was. “Soms was het best een cultuurshock zoals op die lokale markt met de meest exotische, niet altijd hygiënische etenswaar of chaos in het drukke verkeer. Het was bijzonder om als gezin zo’n avontuurlijke reis te maken. Het heeft ons verbonden, je bent toch meer op elkaar aangewezen. Samen zit je in een totaal andere wereld waardoor mooie gesprekken op gang komen. Je beleeft het echt met elkaar.”

Na Sumatra reisde het sportieve gezin verder naar Bali waar ze in Munduk met twee buggy’s achter elkaar aan scheurden tijdens een buggytour, snorkelden in Pemuteran en gingen raften in Ubud. Na al dat avontuur bracht de fastboat ze naar Gili Air. Nicole vertelt: “Daar is het zo idyllisch; alles gaat er te voet en de stranden en de onderwaterwereld zijn zo mooi. We hebben er gesnorkeld tussen schildpadden! ‘s Avonds was er muziek en vuur op het strand. Na het eten bleven onze kinderen achter om te feesten met zowel toeristen als locals. Mijn dochter zei laatst nog: “Mam, het was toch wel echt heel bijzonder! En daar heeft ze helemaal gelijk in.” 

Zou het soms zo zijn dat je juist achteraf dat nog meer beseft? En hoe fijn is het om die ervaringen met elkaar te kunnen delen! Dat is toch wel het mooiste aan reizen: samen maak je herinneringen voor het leven. 

Door reisjournalist Yvonne Wesselink

Met de kids naar Indonesië?

Zonder kinderen naar Indonesië?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!