Interview met Marieke over Sri Lanka

December 20, 2023

Marieke maakte een rondreis door Sri Lanka met auto en privéchauffeur. “Dit was onze eerste echte verre reis maar oh wat hebben we de smaak te pakken! We gaan zeker nog een keer een mooie reis maken.”

Samen met haar man en kinderen van toen 15, 17 en 19 jaar maakte Marieke een rondreis door Sri Lanka. Marieke vertelt: “In drie weken tijd is Sri Lanka goed te doen en kun je van het hele land proeven. Het is bijzonder hoe een landschap continu verandert en er is zoveel afwisseling!” 

Reizen met een eigen chauffeur; hoe hebben ze dat ervaren? “Het is toch wel belangrijk wie je treft. Wij hadden het heel erg getroffen met onze gids Saman. We hadden een goede klik en konden alles met hem overleggen als het even anders liep. Hij was flexibel en dacht met ons mee, gaf tips over waar we lekker konden eten of iets moois te zien was. We hebben nog steeds contact met hem.”

Normaal gaat het gezin op vakantie in Europa, naar Spanje of Italië, maar deze afwisseling was wel verrassend leuk. Marieke: “Elke dag was het weer spannend; waar gaan we nu weer naartoe? Sri Lanka is met kinderen goed te doen. Families met kleine kinderen hebben we daar ook wel gezien. Wij zijn dat nooit gewend, dus voor ons was deze leeftijd perfect. Ze zijn nu wat ouder en ondernemend, kunnen apart van ons slapen en ook hun eigen ding doen. Er waren best wat momenten zonder wifi maar juist dan kom je echt met elkaar in gesprek. Ze deinzen ook nergens voor terug, ze klimmen en klauteren naar grote hoogtes, raften, ziplinen .. die gasten gáán gewoon. Dat is zo leuk om te zien. Bij het raften trekken ze mama in de boot en lachen ze je uit als je eruit valt. We hebben heel wat lol gehad met elkaar. Voor hen was het ook echt geweldig om het mee te maken. Onze zoon gaat in maart naar Zuid-Afrika voor 7 weken stage, wat nu door deze reis, wat minder spannend is. Dat is fijn en die ervaring geef je ze dan toch mee.”

Ik vraag Marieke wat hun mooiste ervaring tijdens hun rondreis Sri Lanka was. “Daar denken we allemaal hetzelfde over: die eerste safari, die was echt top; in Wellawaya, weg van de bewoonde wereld, sliepen we in een boomhut. Primitief met buitentoilet en buitendouche en vanaf je balkon (wat eerder een soort plank is) kijk je uit over de jungle. Vroeg in de ochtend gingen we met een kano op pad waar we een groep van 40 olifanten door het water zagen sjokken. De mooiste vogels, de geluiden van de natuur en vooral ook de stilte; dat vonden we het mooiste van de reis.”

“Ziplinen over de theevelden in Ella vonden we trouwens ook heel leuk. Ella is sowieso super leuk; een gezellig dorpje in een prachtige omgeving. Daar hadden we nog wel naar terug gewild. We hebben hier ook een mooie wandeling gemaakt of eigenlijk een serieuze klim over bergtoppen heen. Ook maakten we een fietstocht met een jonge gast. We zouden eigenlijk langs moskeeën gaan maar daar waren de kinderen niet zo voor te porren. Toen nam hij ons mee naar zijn eigen familie en naar een hoog uitkijkpunt, wat echt heel leuk was. Hij paste de fietstocht echt aan ons gezin aan. 

Later, aan het strand, hebben we nog een snorkeltocht gemaakt waarbij een aantal van ons zelfs een haai heeft gezien en tijdens de laatste safari zaten we in pikkedonker en zagen we de mooiste sterrenhemel ooit. Dat soort dingen zie je hier gewoon niet. Dit zijn ook het soort momenten dat je echt aan de praat bent met elkaar. Dat is zo waardevol!

Ilse heeft een hele mooie familiereis Sri Lanka voor ons samengesteld. Ik heb al veel andere mensen enthousiast gemaakt voor Sri Lanka en de eersten hebben al geboekt! Ilse heeft ons heel goed aangevoeld en ons overal in meegenomen. Onze volgende reis boeken we zeker weer via De Reistoko. 

Door reisjournalist Yvonne Wesselink

Wil je met je gezin naar Sri Lanka?

Zonder kids op reis naar Sri Lanka?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!