Sidemen; de rit ernaartoe is al prachtig; je slingert en slingert door de bergen. Als je denkt dat het niet groener kon op Bali, dan bewijst Sidemen het tegendeel. Want man oh man, wat is het hier groen. Als je goed kijkt, zie je wat er verbouwd wordt; pepertjes zagen wij vooral heel veel!

Sidemen rij je in en Hop! zo ook weer uit 😉 Je hotel ligt aan een gemoedelijke doorgaande weg waar lokale winkeltjes worden afgewisseld met een handjevol restaurants. Je hotel heeft één belangrijke eyecatcher: het uitzicht! Vanaf elk balkon en het zwembad kijk je uit op de groene vallei. In de verte zie je een kampvuurtje smeulen, een boer die zijn land aan het omploegen is en een groepje eenden die de rijstkorrels van het veld oppeuzelen. Dit wil je thuis als screensaver op je computer!

De volgende dag word je na het ontbijt opgehaald met een stoere jeep van het type ‘Indiana Jones’. Je gids is een vrolijke jongen die hier geboren is en het gebied op z’n duimpje kent. In principe heeft hij een planning voor je in gedachte. Meestal is dat door de kleinste dorpjes heen hobbelen, misschien even stoppen bij de boer en binnenkijken bij de dorpsschool. Neem zwemkleding mee, want wie weet stop je nog bij een waterval voor een frisse duik. Heb je zelf wensen wat je graag wil zien of doen? Vertel het hem en kijk samen of wat jij wil mogelijk is. Negen van de tien keer is de tour privé. Maak je de trip met z’n tweetjes, dan sluit er nog weleens een ander stel aan. Laat je het weten als je hem 100% privé wilt? Oh, en de tour sluit je af met een overheerlijke lunch bij een lokale warung. 

Meestal plan ik in Sidemen twee nachten voor je in, maar heb je de tijd en hou je van natuur en het rustige karakter van deze plaats? Dan zou ik er zeker een nachtje aan vast plakken.

Ga vroeg in de ochtend naar de lokale markt in de hoofdstraat; elke bewoner van Sidemen weet welke je bedoelt als je ernaar vraagt 😉 Huur een scooter en tour een beetje rond. Dat zijn de momenten waarop je de leukste tafereeltjes tegenkomt. Ga vooral van de hoofdwegen af en huur er wel een met een sterke motor want het is soms best wel heuveltje op en heuveltje af.  Maak een wandeling langs de akkers en maak een praatje met de boer. En bezoek zekerrrr de waterval van deze foto’s!

Mijn advies? Neem Sidemen zeker op in een rondreis Bali. De bergen en valleien, watervallen en rustige dorpjes, maken het tot een ander stukje Bali. Doen dus! 

Zin om met je gezin naar Bali te gaan?

Reis je zonder kids en wil je naar Bali?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!