Slapen op een onbewoond eiland; wie wil dat nou niet? Op Bali kan het en ik weet waar! Voor de kust ligt Menjangan Island, wat in het Indonesisch ‘herteneiland’ betekent. Niet voor niets, want er lopen namelijk overal hertjes die regelmatig pootje komen baden in de zee. Het water is kraakhelder en het koraal en de kleurrijke vissen een walhalla voor snorkelaars. Als alle dagjesmensen weg zijn, heb je hier het rijk voor je alleen op dit onbewoonde Indonesisch eiland.

Zoals het hoort op een onbewoond eiland is er geen vast tijdschema; je vaart op je gemak naar het eiland, snorkelt wat en staart naar de horizon met je voetjes in het zand. Na aankomst is de keuze aan jou; steek je de handen uit de mouwen en zet je alvast de tent op of neem je eerst een duik in het kraakheldere water.

Beter duur dan niet goedkoop 😉

Waarom het wat duurder is dan je wellicht gewend bent in Azië zit hem niet in de 5 sterren luxe, maar dat was je vast al duidelijk. Het zit hem in het hele logistieke plaatje: een boot charteren, tenten en eten mee naar het eiland inclusief borden, bestek, zitzakken, slaapmatjes en zelfs een tafel! De kapitein blijft slapen, de kok, en de snorkelman. Daarnaast betaal je een fee om op het eiland te mogen slapen. In het weekend een paar tientjes meer trouwens, dus loont het om buiten het weekend te gaan. 

Een fles wijn is inbegrepen. Mijn tip; drink hem op. Je zal hem nodig hebben om de nacht door te komen. Het zal niet de beste nacht van je leven worden, maar wel een van de mooiste manieren om wakker te worden! 

En wakker worden…dat doe je vroeg! Onze kapitein vroeg ons de wekker om half zes te zetten zodat we met de boot de zee op konden gaan om zonsopgang te zien. Als je terugkomt duik je nog even de zee in voor een snorkelrondje. Weer met je hoofd boven water, staat je kopje thee of koffie en het ontbijt voor je klaar. Dat is ook luxe toch?! 

Kubuku is het hotel in Pemuteran waar je slaapt, op 10 minuten lopen van het strand. Sowieso ben je hier de nacht na je camping trip (die heb je nodig na zo een belabberde nacht 😉 maar vaak ook wel een nacht ervoor. De mensen die er werken zijn lief en soms een beetje kneuterig en stuntelig. De stijl zou door woonprogramma’s bestempeld worden als ‘authentiek’, maar na een nacht kamperen is alles wat je wil een schoon bed en een douche. Je badkamer is eenvoudig maar functioneel en er is een lekker grasveld voor kids om te spelen. Als de kids op bed liggen plof je lekker met een drankje op de bank op de veranda. 

Liever meer comfort en een resort meteen aan het strand met lekker groot zwembad, dan kan je voor iets meer vakantiegevoel beter kiezen voor Taman Sari aan de overkant van de weg.

Is dat kamperen niets voor jou, maar snorkelen zeker wel? Dan regel ik een dagtrip met de boot voor je en stop je meestal ook even op het eiland. 

Er is op Menjangan Island geen elektriciteit of stromend water, maar wel mobiel bereik! Of dat een voor- of een nadeel is, laat ik aan jou 😉 Wij hebben expres alles thuis gelaten en zelfs geen speelgoed meegenomen. De kinderen vermaakten zich met schelpjes zoeken, fikkie stoken, herten spotten, snorkelen en helpen koken. Wij lazen, op een moment van rust, een boek, speelden een spelletje en dronken die fles wijn ;). Tijdens het kampvuur kwamen ouderwets de stoere verhalen en leukste gesprekken op gang. Onbetaalbare momenten zijn dat en een ervaring om nooit te vergeten.

Zin om met je gezin naar Bali te gaan?

Reis je zonder kids en wil je naar Bali?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!