Interview met Sacha over hun reis naar Tanzania & Zanzibar

November 30, 2023

Tanzania was bij Sacha niet onbekend. Doordat haar zusje er een tijdje woonde, was ze er al twee keer eerder geweest. Ze wilde heel graag nog een keer terug om Tanzania aan haar kinderen te laten zien en haar ervaring van toen met ze te delen. 

“Ons halve huis staat vol met spullen uit Tanzania, geïmporteerd of meegenomen tijdens een reis naar Tanzania. Ik hou heel erg van die stijl. De lodges waar we tijdens deze reis sliepen waren ook weer zo gaaf ingericht”. Vroeger reisde Sacha wat meer back to basic, kamperen in de bush met de wilde dieren om je heen. Toen durfde ik ‘s nachts echt niet naar het toilet te gaan. Dit keer deden ze het anders en stelde Ilse van De Reistoko de reis voor hen samen. 

“We hadden een eigen auto met gids die ons de hele reis door Tanzania begeleidde. In het begin van de rondreis hadden we meteen onze eerste kennismaking met het tentenconcept. Vanaf het restaurant keek je over de vlakte heen waar bij de rivier dieren kwamen drinken. In de verte zag je de giraffen lopen. De tenten, dit keer wel met eigen toilet, liggen verspreid over het terrein. Omdat je in een wildpark bent mag je niet zomaar zelf rondlopen en word je begeleid als je naar je tent gaat.”

Sacha reisde met haar man Cees, zoon Coen (19) en tweeling Tom en Isabelle (16) door verschillende wildparken in Tanzania. Ze startten in Arusha en bezochten Tarangire National Park, Lake Manyara, de Ngorogoro krater en de Serengeti; Unesco’s werelderfgoed bekend om de grootste migratie van wilde dieren. 

Onze lodge bij Lake Manyara was helemaal geweldig met tenten die zo mooi waren ingericht in Afrikaanse stijl. Van werkelijk alles, zelfs van het ontvangst, maken ze een feestje. We werden opgewacht door 5 zingende mannen en kregen een drankje. Het moment dat we de hoek om liepen, wisten we niet wat we zagen. Bij een waterval was een BBQ opgesteld op het strand. De kok stond al te koken terwijl de olifanten over de rivierbedding liepen. Daar zaten we, op onze stoeltjes midden in de rivierbedding te eten en naar olifanten te kijken. ‘s Avonds zagen we apen en die nacht hoorden we leeuwen keihard brullen. Je zit er echt tussenin. ‘s Avonds gaat je safari eigenlijk gewoon door met alle geluiden en verdwaalde een olifant die voorbij loopt. 

Sacha’s zoon volgt de koksopleiding en was vooral onder de indruk van het eten. Sacha: “Het vlees was zo lekker dat hij de kok gevraagd heeft naar het recept wat enthousiast werd ontvangen. De recepten heeft hij mee naar huis gekregen.“

“De ballonvaart over de Serengeti was toch wel een ‘bucketlist-dingetje’. Om 5 uur stonden we op en niet veel later zweefden we over de Masai Mara. Met de lucht die geel en oranje kleurde en wilde dieren die onder je lopen was het een magisch moment. Na de vaart landden we in the middle of nowhere waar gedekte tafels klaar stonden voor een champagneontbijt. Dat was zo gaaf!”

De familiereis door Tanzania was een geweldige ervaring voor het hele gezin. “Uniek maar ook vermoeiend want je staat toch elke dag vroeg op en beleeft heel veel. Fijn dus dat we daarna nog een week op Zanzibar mochten zijn. Samen met mijn dochter maakte ik een zeiltocht. Dat was heel relaxt. We stopten op een klein eiland voor een BBQ; kreeft en tonijn, rechtstreeks uit de zee, zo op je bord. Heerlijk toch! De dagen op Zanzibar waren ontspannen; relaxen op het strand en lekker eten. Een fijne afsluiting van een bijzondere reis.”

Wat ons bij blijft? “De lodges sprongen er absoluut uit. Die waren echt subliem! Die locaties zijn zo uniek dat je naast alle safari’s van je overnachting ook echt geniet. Van de gastvrijheid, het eten, de sfeer; die ervaringen zijn voor ons onvergetelijk.”

Door reisjournalist Yvonne Wesselink

Wil je met de kids naar Tanzania?

Zonder kinderen naar Tanzania?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!