Interview met Milou over hun reis door Zuid-Afrika

November 25, 2023

Afgelopen april maakte Milou samen met haar vriend Robbert een te gekke rondreis door de Westkaap van Zuid-Afrika. 

Een reis naar Zuid-Afrika, wat tof! Waar zijn jullie allemaal geweest? We zijn gestart in Kaapstad en hebben met een auto rondgereisd. We zijn in Paternoster, West Coast National Park en Houtbaai geweest, hebben geslapen tussen de wijnvelden in Franschhoek en hebben een stukje van de Tuinroute gereden naar Hermanus.

Welke accommodatie heeft je verrast? Zonder twijfel La Cotte Farm in Franschhoek. De ligging tussen de wijnvelden is zo mooi en idyllisch. De kamers zijn echt prachtig ingericht en hebben zelfs een open haard. Een mand met hout staat voor je klaar net als een flesje wijn in de koelkast en een kaasplankje. Je wordt echt in de watten gelegd. Ilse had ons deze plek aangeraden en zei vooraf al dat je nooit meer naar huis wil als je hier slaapt. Nou dat klopt absoluut! 

Leuk & Actief! De fietstour die Ilse vooraf al voor ons geregeld had was supertof. We hadden een vlotte gids van onze eigen leeftijd die, naast dat hij ons veel vertelde over de wijnvelden, ons echt meenam in het Zuid-Afrikaanse leven en de cultuur. 

Dat De Reistoko onze reis heeft verzorgd, vinden we heel fijn. Ilse heeft echt geluisterd naar onze wensen, naar waar we van houden en waarvan niet. We waren op zoek naar diversiteit en wilden veel zien maar wel in een reistempo wat bij ons past. Het voorstel dat we kregen was super compleet inclusief verrassende tips en paste, na een paar kleine aanpassingen, helemaal in het plaatje dat we voor ons zagen. Ik denk dat het bijzondere van de Reistoko is, dat de reis op maat voor je wordt samengesteld. Daardoor is het echt onze reis geworden in plaats van een willekeurige standaard rondreis. 

Of ik nog een leuke tip heb? Ja zeker! Reserveer vooraf een plekje bij Die Strandloper in Langebaan. Het is een unieke plek, aan het strand ten noorden van Kaapstad vlakbij West Coast National Park. Iedereen komt hier samen, er is muziek en er hangt een heel relaxte sfeer. Er wordt heerlijk voor je gekookt en je drinken neem je gewoon zelf mee. Echt een aanrader tijdens je rondreis Zuid-Afrika!

Door reisjournalist Yvonne Wesselink

Met de kids op reis naar Zuid-Afrika?

Zonder kinderen naar Zuid-Afrika?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!