Interview met Suzanne over hun reis naar Azië

November 21, 2023

Begin 2023 maakte Suzanne, samen met haar man Niek en dochters Nine & Liva, een reis van 4 maanden door Thailand, Maleisië, Singapore, Vietnam en Cambodja. 

Door reisjournalist Yvonne Wesselink

Een familiereis naar Azie van vier maanden, wat gaaf. Ja, het was heel tof! We waren van januari tot april dit jaar in Azië. Ilse heeft voor ons de eerste 6 weken in Thailand en Maleisië verzorgd. We wilden graag een ‘zachte landing’, even wennen met onze driejarige tweeling en niet meteen in de uitzoek- en regelmodus. Dat bleek een gouden greep. Alles was goed geregeld en de afwisseling in het programma door Ilse goed op elkaar afgestemd. Top! 

En dan vertel je aan familie en vrienden dat je 4 maanden op reis gaat naar Azie met je gezin. Hoe waren de reacties? Heel wisselend! Van ‘wat tof, dat had ik ooit ook heel graag willen doen’ tot ‘waar begin je aan?’ en ‘Waarom Azië, is dat niet heel vies?’ We hebben voordat de kinderen geboren waren met z’n tweeën veel gereisd en zagen die beren op de weg zelf helemaal niet. We keken er vooral heel erg naar uit. 

Wat het leukst was? Vooral de vrijheid, tijd samen, los van de ratrace en pure focus op je gezin. De combinatie van verschillende plekken is zo fijn; van de jungle in Maleisië naar het schone comfortabele Singapore en van de cultuur in Vietnam en Cambodja naar het strand in Thailand. Die afwisseling vonden wij geweldig tijdens onze familiereis Azie! 

Zo’n avontuurlijke reis met een tweeling van drie; hoe was dat? De vlucht ging goed, ze sliepen het grootste deel van de nacht en vonden het vliegtuig met tv-scherm in de stoel ervoor reuze interessant. Aangekomen in Thailand moesten ze wel acclimatiseren; wennen aan de  hitte en bijkomen van de jetlag. Na Bangkok gingen we naar het eiland Koh Phangan, wat een fijne plek was om bij te komen. Het reizen was soms een uitdaging. De een liep lekker zelf terwijl de ander getild wilde worden. Dat was, in combinatie met al je bagage, soms best even pittig. 

Tijdens onze reis naar Azie hebben we een goede balans gevonden tussen dingen doen en zien en dat waar de kids blij van worden. Zo gingen we vroeg in de ochtend naar Angkor Wat voor een rondje tempels zodat we in de middag lekker bij het zwembad konden zijn. Mijn tip voor reizen met kinderen zou zijn dat wat je zelf graag wil gewoon te doen en niet alles te ‘laten’ omwille van de kinderen. Maak overal een speeltuin van, bedenk leuke spelletjes, zing liedjes onderweg en zorg voor afwisseling. Door die juiste balans te vinden, hebben we alle vier een hele fijne tijd gehad en gedaan wat we wilden doen. 

En nu weer thuis! Dat was vast even wennen na zo’n lange familiereis in Azie? Dat is zo, maar de timing was eigenlijk perfect. We gaan nu lekker de zomer in en genieten van het mooie weer hier. Het was ook heel fijn om familie en vrienden en voor de kinderen hun vriendinnetjes weer te zien.

Wil je met de kids op reis?

Zonder kinderen op reis?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!