Waarom Thailand perfect is voor een (eerste) verre reis met kinderen

November 23, 2023

Een familiereis naar Thailand is bij uitstek dé bestemming voor een (eerste) verre reis met (kleine) kinderen. Droom je al langer van een avontuurlijke reis met je gezin? Wil je graag toffe dingen met ze doen en ze een totaal andere omgeving en cultuur laten leren kennen? Superleuk natuurlijk, maar ook spannend en uitdagend. Waarom Thailand het perfecte land is voor een verre reis met kinderen, vertel ik je in dit blog. 

Het land van de glimlach; het is niet voor niets dat Thailand zo wordt genoemd. De mensen hier zijn oprecht vriendelijk en kinderen hebben sowieso een streepje voor. Ze worden op handen gedragen, krijgen extra aandacht of iets lekkers toegestopt. Kinderen zorgen voor contact en krijgen met hun onbevangen enthousiasme veel gedaan bij de Thai. In dit land kan je niet anders dan je welkom voelen.

Als je ergens leuke avonturen met je kids kan beleven, dan is het wel in Thailand. Soms zijn het niet de eerste dingen waar je aan denkt als je nog niet veel met (kleine) kinderen hebt gereisd, maar hier is echt alles mogelijk, of je kinderen nog klein of al tieners zijn. Denk aan een fietstocht door Bangkok, een snorkeltour door een Nationaal Park, raften, ziplinen of kanoën onder hoge kliffen door. Ben je in de jungle dan neemt een gids je mee op een nachtsafari, ga je tuben over de rivier, badderen onder een waterval of leer je Thais koken op een boerderij. Het wordt nog moeilijk kiezen 😉

Thai zijn zuinig op hun gasten. Safetey First! is hun motto. Met een betrokken en vriendelijk karakter zorgen ze dat het jullie aan niets ontbreekt. Ook zullen ze er altijd voor zorgen dat je veilig bent. Bij activiteiten in en op het water zijn overal zwemvesten beschikbaar en soms zelfs verplicht. Regelmatig hoor je ze roepen “lifejacket please!”. Safety First! De gezondheidszorg en (privé) ziekenhuizen in Thailand zijn van een hoog niveau. Mocht er onverhoopt iets zijn, geen zorgen, je wordt hier met de beste zorg geholpen.

Dat eten, oh dat eten! Ander eten dan thuis; dat kan soms best lastig zijn voor je kinderen. Gelukkig is de Thaise keuken zo gevarieerd dat het zeker weten bij ze in de smaak zal vallen. Houden ze niet zo van pittig; geen zorgen. Tegenwoordig zijn de Thai er wel aan gewend dat wij Europeanen daar wat minder goed tegen kunnen. Even geen zin in rijst of noodles? Op de wat meer toeristische plekken zijn ook pizza’s of overheerlijke pancakes te vinden. Oh en de smoothies; dat zijn echt de lekkerste!

Reizen door Thailand is a piece of cake! Nergens in Azië reis je zo makkelijk rond als in Thailand. Overal zijn bussen, bootjes, tuktuks en ferries die je voor weinig van A naar B brengen. Boek je een reis bij De Reistoko dan staat je eigen chauffeur voor je klaar. Het reizen gaat dan nog iets sneller, je kan stoppen waar je wil en als je het leuk vindt, vertelt je Engelssprekende chauffeur je met veel plezier over zijn land. Kinderzitje nodig? Geen punt, dat regel ik voor je. Leuk is het om een stuk met de nachttrein te reizen; van Bangkok naar het noorden of juist naar de eilanden in het zuiden.

De leukste Biologieles 2.0 ooit krijgen je kids tijdens een reis door Thailand. De natuur is prachtig en lijkt soms zo weggelopen uit een scène van Jungle Book. Hoge kliffen, koraalriffen, jungle en watervallen; allemaal verpakt in één land. Tijdens jullie familie rondreis door Thailand leren ze allerlei dieren kennen; verschillende soorten aapjes, tropische vogels maar ook spinnen en reusachtige duizendpoten (ieeehhh). En wat dacht je van de onderwaterwereld? Tip: koop in een van de badplaatsen een kaart of boekje over tropische vissen. Na de rondreis in Thailand weten ze ze allemaal op te noemen.

Wil je met je gezin naar Thailand?

Zonder kids en graag naar Thailand?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!