5x doen in Kaapstad

June 2, 2023

Ja hoor, daar sta je dan in Kaapstad; op het zuidelijkste stukje van het Afrikaanse continent. De Tafelberg op rechts, Kaap de Goede Hoop op links en de Atlantische Oceaan recht voor je neus. Kaapstad en haar omgeving hebben zoveel te bieden dat het nog lastig kiezen wordt. Ik help je alvast een beetje met deze 5 reistips in Kaapstad!

1. De inkopper: bezoek de Tafelberg in Kaapstad

Toegegeven, erg origineel is deze tip niet. Tegelijkertijd ook eentje om echt niet te missen als je in Kaapstad bent. En als je even verder leest, geef ik je stiekem toch een tip die zeker niet iedereen kent. Maar eerst dus de Tafelberg; met de kabelbaan ben je zo op de top. Liever geen wachttijd? Koop dan online vooraf een kaartje. Wat niet te koop is, is het weer. Is het bewolkt dan ligt, zoals de Kapenaren zelf zeggen, ‘het tafelkleed op de berg’. En doe nou niet als ik; eigenwijs met mist wel de berg op gaan. Dan zie je precies…niks. Bij helder weer kijk je over de baai zomaar tot aan Robbeneiland. Hoe dan ook is het slim een jas mee te nemen want bovenop kan het best fris zijn. De naam van de berg verklapt al een beetje dat de wandelroutes hier lekker vlak en dus goed te doen zijn. Misschien zie je wel een ‘klipdassie’ (soort reuze marmot) of spot je een roofvogel. NB. Handig om te weten is dat de laatste week van juli en eerste van augustus de kabelbaan door onderhoudswerkzaamheden gesloten is.

TIP: liever iets minder druk en iets meer uitdaging qua klim? Lion’s Head is het minder bekende maar (volgens sommigen) mooiere kleine zusje van de Tafelberg en ligt slechts een paar kilometer verderop. Na een stevige klim van ongeveer een uur, die voor de gemiddelde wandelaar overigens prima te doen is, wordt je beloond op een prachtig uitzicht met als bonus: uitzicht op de Tafelberg.

2. Ga mee fietsen tussen de wijnranken

Aan de oostkant is Kaapstad omgeven door uitgestrekte wijnvelden, ingeklemd door de bergen van de Westkaap. Ga er een dag naartoe of blijf tussen al dat groen een nachtje slapen in een van de gezellige lodges. Fiets, onder begeleiding van een lokale gids, over kleine paadjes tussen de schilderachtige wijngaarden door. Op de wijnboerderijen die je bezoekt, kom je meer te weten over het proces van wijnmakerij en …  ga je natuurlijk proeven.

KIDS MEE? misschien is met de kinderen op wijntour niet het eerste wat in je opkomt. Toch ken ik een familietour die perfect is voor het hele gezin. De tocht zit vol met kinderlijk vermaak en is met de aanwezigheid van fietskarren en e-bikes  geschikt voor alle leeftijden. Terwijl de kinderen smullen van een mocktail, geniet jij intussen van een glas Chardonnay. Liever een taxi terug na de wijnproeverij? Dat regel ik voor je.

3. Adrenaline kick tijdens je ‘downhill’ avontuur

Zin in wat actie tijdens jouw verblijf in Kaapstad? Ga dan met Scootoors mee de berg op waar jouw eigen ‘mountain scooter’ wordt uitgeladen. Stel je een step voor maar dan eentje met robuuste wielen en maak je klaar voor je ‘downhill’ avontuur. Er zijn verschillende routes maar eigenlijk maakt het niets uit welke je neemt. Hoe dan ook is het uitzicht als van een ansichtkaart. Helm op en zoef! Daar ga je, achter elkaar de berg af! Kinderen van 4 tot 9 jaar gaan samen met een ouder op de step; vanaf 10 jaar mogen ze het zelf doen. Gelukkig zijn de remmen een van de beste soort.

4. Spot een walvis vanuit je kayak

Ooit een walvis gespot? In Hermanus kan het! Dit gezellige vissersdorpje is the-place-to-be om van juli tot december deze indrukwekkende dieren te zien. Het is een van de weinige plekken waar je zelfs vanaf de kust kans hebt om ze te ontdekken. Maar hoe gaaf is het vanaf zee? Samen met een gids vertrek je vanuit de haven van Hermanus. Hij weet alles over walvissen en heeft er een neus voor te weten waar ze zijn. Ogen en oren open want dit wil je natuurlijk niet missen tijdens jouw rondreis Zuid-Afrika.

5. Race met een quad door spierwitte zandduinen in de omgeving van Kaapstad

Op nog geen uur rijden, ten noorden van Kaapstad, liggen de Atlantis Sand Dunes. Niet voor niets speelden deelnemers van ‘Wie is de Mol’ hier een proef en schoten BN’ers hier het ‘Perfecte Plaatje’. Scheur met een quad door het spierwitte zand met duinen tot wel zes verdiepingen hoog. Elke dag is hier uniek omdat de wind het landschap wegblaast en de duinen hiermee bijna elke dag een nieuwe vorm krijgen. Het zorgt voor een magisch beeld. Een avontuurlijke tip voor jouw reis in Kaapstad.

Wil je met je gezin naar Zuid-Afrika?

Zonder kids en graag naar Zuid-Afrika?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!