5x doen in Thailand

May 24, 2023

Het land van de glimlach; zoveel te doen, zoveel te beleven. Deze vijf reistips mag je echt niet missen tijdens je rondreis Thailand!

1. Beleef de echte jungle in Thailand

Stel je voor: jij op het terras van je boomhut tijdens je rondreis Thailand. Sluit voor heel even je ogen en luister! Vogels kwetteren dwars door elkaar heen, in de verte hoor je de brul van een aap en hey! wat is dat voor geluid? De 25 kettingzagen die je lijkt te horen, blijkt in werkelijkheid slechts een enkele insect te zijn,  druk bezig zijn territorium te veroveren. Aapjes springen van tak tot tak door de bomen en hop! zo de rivier in. Houd deuren en ramen maar goed dicht als je liever niet wil dat er een harig vriendje aan in je spullen komt rommelen. Het is wel duidelijk dat je in de jungle bent, compleet met apen, exotische vogels, vogelspinnen en harige duizendpoten. Welkom in Khao Sok National Park in Thailand!

2. Ga mee met de leukste fietstour van Bangkok

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je het drukke chaotische verkeer van Bangkok ziet. Tuktuks, auto’s, scooters en eetkarretjes scheuren al toeterend door de straten, al strijdend om de eerste plek. Toch is deze fietstour de leukste manier om Bangkok te verkennen. Je gids kent de weg op zijn duimpje, weet de rustige straatjes te vinden en loodst je op een veilige manier door de Thaise hoofdstad. Fiets langs tempels, door bruisend Chinatown en groene afgelegen plantages. Hier zie je het leven van de locals en beleef je de cultuur van de echte Thai.

3. Maak een boottocht naar Ang Thong National Park in Thailand

Ergens in de Andaman zee, in een driehoek links van de Thaise eilanden Koh Samui en Koh Phangan ligt deze parel; Ang Thong National Park. De tropische eilandjes lijken als broodkruimels uitgestrooid te zijn in zee; zo mooi dat het bijna niet echt is. De boot voert je langs tientallen eilandjes met witte stranden en groen beboste kliffen. Eerste stop is in een baai waar het mooi snorkelen is. Durfals springen van het dak van de boot met een mooie duik of salto of neem je veilig de trap? Peddel je in je kano onder kliffen door, bezoek het groen gekleurde Emerald Lake en hike (het is pittig, wees gewaarschuwd) op hoofdeiland Koh Wua Talap naar een uitkijkpunt met onbetaalbaar uitzicht. Een echte aanrader tijdens jouw rondreis Thailand!

4. Snorkel tussen schildpadden in Thailand

Met zo’n 20 vierkante kilometer aan tropisch eiland, idyllische baaitjes en gezellige dorpjes is het Thaise eiland Koh Tao een plek die je niet wil missen. Een absoluut duikparadijs voor degenen die graag wat meer meters afzakken tussen de kleurrijke koralen maar ook voor snorkelaars is er genoeg te zien. Ga mee met een boot om op de meest afgelegen plekjes een kijkje onder water te nemen. Naast regenboog- en kogelvissen spot je misschien wel een schildpad of (onschuldige) kleine rifhaai. Ook niet te missen is Koh Nang Yuan. De drie minuscule eilandjes ten noordwesten van Koh Tao zijn door een wit strand aan elkaar geknoopt. Van bovenaf ziet het er onbeschrijflijk mooi uit. Waag de kleine wandeling naar boven voor het mooiste Insta-picture-perfect-plekje, dan heb je bij terugkomst een mooi aandenken aan jouw reis door Thailand.

5. Reis met de nachttrein naar Chiang Mai

Een treinreis in Thailand is een beleving op zich en gegarandeerd iets om nooit te vergeten. Basic? Ja zeker, maar er is wel een vriendelijke steward die ‘s avonds je bed op komt maken. Zo fijn om al hobbelend in slaap te vallen en in de ochtend wakker te worden in een compleet nieuwe wereld. Vanuit Chiang Mai kan je hiken, bamboe-varen en overnachten bij een bergstam. Zin in wat verkoeling? Ga dan naar de ‘Sticky Waterfall’. Mineralen zorgen ervoor dat er een laagje achterblijft waardoor je zo omhoog loopt. De omgeving hier is zo groen dat het bijna pijn doet aan je ogen. Junglebook is er niets bij.

Wil je met je gezin naar Thailand?

Zonder kids en graag naar Thailand?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!