Pakken als een PRO!

June 28, 2023

Daar ga je, op reis met je gezin! Aan je ene arm een koffer, aan je andere een te zware handtas en een jengelend kind. Op de parkeerplaats van Schiphol breekt het zweet je al uit. Je knalroze rolkoffer barst bijna uit zijn voegen en de wieltjes eronder lijken nu al te bezwijken onder het gewicht. Thuis leek het allemaal zo logisch dat je toch dat extra vest en die 5 paar schoenen erin wist te proppen. Hoe dan?

Maar wees gerust; inpakken kan je leren 😉 Zomaar wat tips zodat jij straks kan pakken als een PRO! 

Eerst een lijstje!
Maak voordat je gaat pakken eerst een lijstje en schrijf op wat en hoeveel je nodig hebt: 3 korte broeken, 2 jurkjes, 1 paar slippers etc. Denk kritisch na of je echt 3 paar schoenen nodig hebt en vermijd dubbele items. Lijstje af? Ga dan naar je kast en zoek uit wat je meeneemt. Voordeel van deze methode is dat je waarschijnlijk veel minder meeneemt dan wanneer je lukraak leuke kleren bij elkaar was gaan zoeken. De kunst is overigens wel om je aan je eigen ‘stuff list’ te houden. Oh en sla het lijstje op in je telefoon; dat scheelt volgend jaar weer. 

Kleine wasjes, grote wasjes …
Je kent het wel; die korte broek zit zo fijn en dat jurkje is zo lekker luchtig. In de praktijk trek je (zeker op reis) snel hetzelfde aan. Neem zeep in plaats van kleding mee! Nee, niet zo’n grote bus wasmiddel maar bijvoorbeeld een stukje Marseillezeep. Een wasje is zo gedaan en heb je kleding van lichte stoffen mee dan is het ook zo weer droog.


Roll it up! 
Rol je kleren op; het scheelt kreukels en ruimte. Gebruik lichtgewicht packing cubes; handige zakjes waar je je opgerolde kleding efficiënt en overzichtelijk in legt. Eentje voor je shirts, broeken, ondergoed en sokken. Super handig ook als je op doorreis bent en je tas nog vaker in en uit gaat pakken. 

Kan het ook kleiner?
Vraag je bij alles af of het ook kleiner kan. Die twee kleine speelgoedautootjes zijn misschien wel net zo leuk als die ene monstertruck? Een stuk (biologische) zeep vervangt prima die grote fles douchegel en een e-reader met 6 boeken erop is toch superhandig?

Een beetje ruimte
Zeker op doorreis is een beetje extra ruimte in je koffer welkom. Die trui en schoenen die je op de heenreis aan had, passen er zo moeiteloos in. Bijkomend voordeel is dat je nog wat ruimte overhoudt voor leuke souvenirs. Misschien kan je dan toch nog een extra zomerjurkje scoren 😉

Zin om met je gezin op reis te gaan?

Zonder kids een rondreis maken?

offerte aanvragen

JE REIS NAAR DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ilse, dat ben ik.
Wie zit er toch achter dat computerscherm? Nou, ik dus, Ilse! Een reisgek in hart en nieren. Ik reis het liefst de reizen zoals ik ze ook verkoop; slapen in kleinschalige accommodaties, met de huurauto, camper of in Azië met een chauffeur. En nog zo een oneliner, waar iedereen rechts gaat wil ik links. Al wil ik de échte hoogtepunten ook niet missen 😊

Wij gaan samen een reis in elkaar puzzelen die bij jou past. Je gaat het land echt beleven (of lekker niksen in de zon) en ik zal je onderdompelen in ouderwetse Reistoko service. 

Even voorstellen:

lees meer over mij

reis inspiratie in je mailbox? schrijf je in op mijn nieuwsbrief

tell me more!